‘Egyesület’ kategória archívum

Református oviban jártunk

2016.06.01-jén Mezőcsáton a református óvodába kaptunk meghívást gyereknap alkalmával, köszönjük.

Hagyományőrző Tűzoltó Verseny Tiszabábolnán

2016.06.04-én Hagyományőrző Tűzoltó Versenyt rendeztünk Tiszabábolnán.

Tiszakeszin jártunk a Széchenyi általános iskolában

2016.06.02-án meghívást kaptunk Tiszakeszire, a Széchenyi általános iskolába gyereknap alkalmával, köszönjük a meghívást.

NYITOTT SZERTÁRKAPUK

2016.05.29-én gyereknap alkalmából „Nyitott szertárkapuk” voltak a megyében. Mi is csatlakoztunk hozzá, a gyerekek kipróbálhatták a felszereléseket.

SZERETETHÍD

2016.05.21-én SZERETETHÍD rendezvényen vettünk részt.

Holland vendégeink voltak

Tűzoltó és Rendőr Nap Kovácsvágáson

2016.05.06-án Megyei Tűzoltó és Rendőr napon vettünk részt.

Majálison vettünk részt

2016.05.01-jén Majálison vettünk részt.

Biztonság Napja

2016.04.23-án Tiszaújvárosban a Biztonság Napján vetünk részt.

Mobilgát építési gyakorlat

2016.03.12-én mobilgát építési gyakorlaton vettünk részt. A mobilgátat a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerezte be a Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében, melynek célja az árvízi védekezési képesség fejlesztése a Felső-Tisza-vidéken és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A gátrendszer telepítésével kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismereteket a projekt keretében megbízott oktató cég munkatársai osztották meg az üzemeltetésre kijelölt állománnyal. A korszerű árvízi védekezésre kifejlesztett eszköz több előnyös tulajdonsággal is rendelkezik, hiszen egyszerűen, rövid idő alatt telepíthető bármilyen talajtípuson, illetve a használata nem igényel jelentősebb emberi erőforrásokat. A rendszer alkalmazásával kiváltható, vagy kiegészíthető a homokzsákokkal történő védekezés, így a levonuló ár után kevesebb veszélyes hulladék keletkezik. A megyeszékhelyen tíz kilométernyi gát kiépítéséhez elegendő készletet tárolnak, amely a jövőben nagymértékben hozzájárulhat az árvízi védekezés sikeréhez. Az oktatáson részt vettek a megyei tűzoltóparancsnok-helyettesek, tűzoltósági és polgári védelmi felügyelők, katasztrófavédelmi megbízottak, valamint a járási önkéntes mentőszervezetek.

Kategóriák