Nemzetközi Hagyományőrző Tűzoltók II. Országos Szimpóziuma

2015.01.18-án Mezőcsáton rendezték meg a Nemzetközi Hagyományőrző Tűzoltók II. Országos Szimpóziumát. Erdélyből Lázárfalváról, Gyergyóalfaluból és Szlovákiából Reste küldöttsége voltak jelen. A rendezvényt, melynek fővédnöke Lipták Attila tűzoltó dandártábornok, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója volt, Siposné Horváth Anita Ágnes asszony, Mezőcsát Város polgármestere nyitotta meg. A város vezetője köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy a konferenciának Mezőcsát adhatott otthont, melynek célja az ország tűzoltóságainak történelmi áttekintése és a hagyományőrzés népszerűsítése volt.

A délelőtt folyamán Szunyog Zoltán tűzoltó alezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató-helyettes, Berki Imre, a Katasztrófavédelem Központi Múzeum igazgatója, Dobson Tibor tűzoltó dandártábornok, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke, Peterman József Attila nyugállományú tűzoltó ezredes és Béres Ferenc, a Magyar Tűzoltó Szövetség hagyományőrző bizottságának vezetője tartott előadást.

A résztvevők a szervezett hazai tűz elleni védekezés kialakulásának előzményéig visszamenőleg kaptak érdekes információkat. Az előadók betekintést nyújtottak a tűzoltók mindennapjaiba, szervezeti fejlődésébe, valamit arról adtak részletes tájékoztatást, hogy a hagyományőrzés miként valósul meg napjainkban.

Hozzászólások lezárva.

Kategóriák